Conèixer a Martín, Ana, Genma i Mateo ha estat molt inspirador per a nosaltres. Visitar projectes que aposten per un canvi en 74 paises, aquest és el seu pla per als pròxims quatre anys. Viure, treballar i aprendre en la carretera. La caravana és la seva llar però també el seu centre neuràlgic, on els quatre comparteixen tasques i responsabilitats per donar gas a road4world.

Com definiries el vostre projecte?

Diria que és la volta al món, pels cinc continents, en família i abordo d’una autocaravana. Volem entrevistar a persones i projectes que estan transformant el planeta. Busquem, aportar el nostre granit de sorra per construir un món millor, fer-ho recorrent el món en família és un somni fet realitat., ara fa tres mesos que vam començar el viatge i el balanç és molt bo.

Com us repartiu les tasques?

Tots tenim la nostra funció en el projecte, cada membre de la família aporta perquè tot funcioni. Des de la creativitat a la logística, tot és important.

Si algú vol, com pot col·laborar amb el vostre projecte?

La veritat és que tenim diferents vies de col·laboració, els nostres recursos econòmics són molt limitats i tota ajuda és bona. Des de comprar el nostre llibre “Viatgi al centre del teu somni” a ajudar-nos quan arribem a un lloc, amb aparcament o omplir el dipòsit d’aigua de l’autocaravana.

A part, treballeu d’alguna cosa?

Sí, ens emportem el treball sobre rodes. Comptem amb la gran sort de poder treballar a distància, fem dissenys i webs i també realitzem treballs de comunicació.

Genma, què esperes d’aquests quatre anys?

Gaudir i passar-m’ho molt bé. Pintar molt!

Ana, què esperes d’aquests quatre anys?

En l’àmbit personal, espero gaudir juntament amb els nostres fills, descobrir que el món no és aquest lloc hostil que ens volen fer creure. Crec que en qualsevol parada et trobes amb persones meravelloses. Des del projecte, espero compartir tot el que anem descobrint per donar a conèixer la il·lusió pel canvi, que en les accions de qualsevol persona existeix el canvi.

És com un salt al buit?

Des del punt de vista convencional sí. Tot el que tens davant és nou cada dia, però quan connectes amb l’essencial t’adones que cap de les coses que hem deixat són necessàries. Potser si tots féssim salts al buit…(es queda pensant, amb un mig somriure)

A nivells pràctics, com fan Mateo i Genma amb els estudis?

Legalment estan matrículats en el CIDEAD, l’educació a distància del Ministeri d’Educació. Estudien en una plataforma virtual. A partir del tercer curs s’ha de fer un examen del temari anual. Mateo encara no li toca, perquè té quatre anys. Però Gemma va fer el primer examen a La Corunya, estem molt contents, porquè ho ha aprovat tot. A nivell del què esperem, que el viatge sigui la seva escola, estàvem estudiant els romans en el llibre, quan teníem un aqüeducte damunt nostre. Gemma havia d’estudiar tots els rius de la península, per a ella situar-los en el mapa és fàcil ja que ha creuat la majoria.

Per a tu, què és jugar?

Gaudir, comunicar-se i aprendre. El que passa és que la vida d’avui dia, deixa poc temps per al joc, sobretot als nens. Cal recuperar el joc!