Ecològic, ètic i de proximitat, es podrien considerar els tres principis que segueix en Joan d’El Petit Tiki alhora de buscar els productes a vendre a la seva botiga, oberta des del mes d’octubre passat a Torroella de Montgrí.

Com va néixer la idea d’obrir El Petit Tiki?

Arran de fer un canvi personal en el nostre consum cap a productes sostenibles i ecològics, vam pensar que seria interessant poder donar la possibilitat que altres persones fessin el canvi aquí, a Torroella perquè normalment el tipus de comerç sostenible per a infants, es troba només a les ciutats. Creiem que s’ha de donar suport als productes que fan les coses com s’han de fer: sense explotacions i materials de primera qualitat. Volíem oferir un producte conseqüent amb les idees que pensem.

Per què El Petit Tiki?

M’atrau molt tot el relacionat amb la cultura Tiki de la Polinèsia. Els Tikis són déus originaris de les illes del Pacífic. I ha sigut una manera d’unir els dos mons: els nens i els Tikis i així fer-me el projecte encara més meu.

Com valoreu aquests primers mesos?

La sensació és bona, la resposta de la gent és positiva. Com a comerç especialitzat en un poble petit, l’arrancada és lenta i la difusió és important, no només en l’àmbit local. Creiem que oferim un producte que pot interessar a molta part de la població que ara per ara, s’han de traslladar a Girona o  a Barcelona per trobar-lo.

Què oferiu des d’El Petit Tiki, diferent a una altra botiga infantil convencional?

El més important són els nostres productes o articles fets èticament. La producció cuida el medi ambient i es vigila les condicions laborals de qui els fabrica. El respecte cap al treballador. Hi ha empreses que fan tasques socials, com la reforestació o inserció laboral a sectors de la població en precarietat com malalts mentals.

A part, la idea és crear un espai dinàmic, tenim un espai on els més petits poden passar una estona. En aquest mateix espai oferim tallers per pares i mares i també per nens. Com el taller de porteig, primers auxilis per nadons o la introducció dels aliments.

De cara a l’estiu, la idea és fer activitats a l’exterior per promoure un canvi d’hàbits a petits i grans: com una recollida col·lectiva a la platja o al bosc.

Què penseu dels productes de proximitat? Ho teniu en compte a l’hora d’escollir els vostres productes?

Sí, és molt important. El 90% de la roba que tenim és de proximitat. El que passa és que a Catalunya no hi ha una llarga trajectòria produint aquest tipus d’articles com en altres països, per exemple Bèlgica, que no es concep una roba no orgànica per vestir els més petits i això fa que tinguin preus més competitius.