Jordi Puig creu en el què fa, els dos projectes que estan a les seves mans són divergents però es poden arribar a tenir molt en comú. Ara fa un any va començar unregaloparatodalavida.com, portal de criança respectuosa, i aquest passat mes de febrer engega U98, un segell discogràfic que ha arrancat amb molta força.

 

Explica’m el projecte del teu portal unregaloparatodalavida.com?

Primer, m’agrada sempre parlar amb plural, perquè la feina en equip divideix els esforços i multiplica els resultats. Doncs el que fem és crear aquest mitjà de comunicació per intentar donar pistes a pares, mares, tiets, tietes, avis i àvies o sigui a famílies sobre una sèrie de coses de la maternitat que es poden fer. Anem amb la línia de la criança respectuosa, donant suport a la lactància, aconsellant sobre el porteig…

D’on et ve aquesta inquietud?

Em ve de la meva dona que és llevadora de l’Hospital Santa Caterina de Girona. La idea va sorgir de fusionar la meva feina en el món de la comunicació amb la seva. Vam decidir unir les dues passions, la de la comunicació i la del món de les llevadores, sobretot del part, postpart respectuós.

Quan vau començar?

El 21 d’abril del 2016, acabem de celebrar l’aniversari.

Com us va?

A dia d’avui, som més de 150.000 fans al facebook i tenim seguidors del tot el món. Una de les coses que vam tenir clares, és que volíem un .com per intentar arribar a més gent. Estem molt sorpresos, perquè ha anat pujant a poc a poc. Alguns dels nostres vídeos s’han fet vídeos virals a nivell mundial.

Qui formeu l’equip?

La Mariona Gusó, la meva dona, en Llorenç que porta el tema més de Bussines Plan i econòmic, en Raúl i en Pau porten el tema digital i de disseny. En Jaume Prenafeta porta la direcció comercial. La redacció la Èrica Vera i tu, dues llevadores, Maite Olmo i Silvia Molina, i Annia Vilaró en l’apartat d’educació i jo mateix. Però estem oberts a propostes i col·laboracions, si encaixen amb la filosofia de la pàgina.

Què és el que més t’ha sorprès, després d’un any?

A part del creixement del portal. Jo a casa, he viscut d’una manera molt natural el fet de donar el pit, com a mamífers que som. No m’havia plantejat mai de fer-ho d’una altra manera. Em sorprèn que hi ha gent que diu que això és una moda, quan penso que la moda seria el bibi. I també, que molta gent està a favor de la criança natural. Hi ha grans detractors però també grans defensors. Nosaltres defensem el respecte, tan bona mare és la que dóna pit, com la que dóna biberó. El més important és fer-ho amb amor.

Tinc entès que has començat un nou projecte, com es diu?

Es diu U98 Music, que és la meva alçada. Una altra cosa no tinc, però el que tinc és alçada i volia jugar amb això, estar a l’altura de les propostes musicals del país. És una discogràfica amb ganes d’ajudar a artistes novells o consagrats que tinguin ganes de treballar amb nosaltres.

Creus que es complementen els dos projectes?

Una de les meves intencions és crear una línia de música infantil, perquè sóc un gran defensor de la música infantil o familiar. Hi ha grans cançons, grans artistes que passen desaparcebuts. Cançons originals que es queden en l’oblit o al calaix i volem ser un altaveu per aquest tipus d’artistes.

Li falta promoció?

Falten espais als mitjans de comunicació un espai dedicat a la música infantil. Som una generació que hem crescut anant de concert i ens agrada portar als nostres fills, és important educar-los en el consum de la cultura, en totes les arts escèniques. Un país ric en cultura, és un país ric en tots els sentits.

El portal en què et pot ajudar?

Doncs, com preguntaves abans, la idea és fusionar les dues coses. Perquè si trobo un grup infantil, el mostraré al portal perquè la gent també pugui descobrir coses noves.

LECTURA RECOMANADA PER JORDI PUIG