La Mireia de Mamacrea encara té tota l’emoció i l’energia de la última sessió amb els més petits de la Llar d’Infants el Petit Montgrí. Decidim anar a esmorzar mentre parlem de tot una mica. A la Mireia li apassiona el què fa i així ho transmet amb les seves paraules.

Quan apareix Mamacrea?

Apareix fa uns tres anys. Jo vinc del món de l’art en l’àmbit professional però fa molts anys que treballo amb nens i adults. Arran d’una formació que es deia “concert per nadons” de Paulo Lameiro, va néixer la idea de Mamacrea. Vaig incorporar la música amb el moviment, o sigui, la dansa.

Què és Mamacrea?

Mamacrea és un arbre, amb moltes branques. Un arbre que va creixent, es podria dir que som i creem llaços familiars. És un espai on pares i mares poden estar amb els seus fills compartint amb altres famílies. L’art és el camí perquè aquestes famílies coneguin els seus fills en comunitat, una oportunitat de veure com els seus fills es relacionen amb altres nens. Amb Mamacrea vull oferir un espai perquè els pares i els fills puguin crear vincles més forts i afectius a través de l’art, la dansa i la música.

Compagines Mamacrea amb altres activitats laborals?

Ara mateix em dedico a Mamacrea, però als estius ho compagino amb feines relacionades amb el món de la música. Treballo amb famílies, embarassades i també amb avis. He tingut una educació artística a casa, el que intento és que se sàpiga que a través de l’art s’aprenen moltes coses. L’art et fa sensible, et fa ser autònom, plantejar-te coses, no seguir el corrent, et fa valent…

És inspirador treballar amb nens?

Molt, hi ha un feedback molt autèntic. Jo aprenc moltes coses dels petits amb cada sessió. Les sessions a les escoles bressol són plenes d’oxitocina. És un enamorament mutu, la seva honestedat ajuda a crear ambients increïbles i màgics.

Podries triar entre ballar, cantar i jugar?

Tot va junt, sóc llicenciada en Art Dramàtic i ballo des dels tres anys. M’ha costat molt definir-me com artista, sóc creativa. Quan balles mostres la teva ànima i quan cantes connectes amb el teu esperit. Els artistes som vulnerables, perquè som sensibles…ens mostrem per dins. Jo he ballat alegries però també penes, quan ho fas et descarregues de molt pes i amb els nens, que són emocionals, si els hi dónes les eines d’expressar-se a través de l’art, després tindran més recursos. M’he trobat amb nens que m’han dit que ballant s’han tret angoixes.

Què és el joc per tu?

És ser nen, és mantenir l’essència. L’adult el necessita molt més perquè s’ha perdut per moltes raons. Un dels objectius de jugar és que l’adult connecti amb l’infant, que torni a ser nen. Això és preciós. A les meves classes sóc la primera a jugar, no m’ho imagino d’una altra manera. Com adults creiem que és un pas d’immaduresa, quan és tot el contrari. La meva opinió personal és que es tracta de ser una persona madura sense perdre l’essència de nen.

Quin paper tenen els pares?

Una gran majoria de pares s’asseuen a mirar com juguen els seus fills i l’observació és important, però els nens avui més que mai necessiten compartir moments amb els seus pares. Necessiten una atenció sana i amb el moviment s’aconsegueix, els nens tenen molta energia i han d’aprendre a gestionar-la. Ara hi ha un canvi, petitó, però anirà creixent.

Què busquen les famílies que arriben a Mamacrea?

Els pares i mares tenen la necessitat de compartir i d’expressar-se. Venir els hi va molt bé com a persones i per al nucli familiar. Els nens creixent dins el grup amb diferents referents. Es va creant xarxa, les famílies s’han d’ajudar les unes a les altres. Molts pares em diuen que és el moment que poden estar al 100% amb el seu fill. La música i la dansa és el camí per arribar a aquest objectiu. El més bonic, és que els recursos apressos es porten a casa.

Podries parlar-nos d’un moment màgic en la teva feina?

N’hi ha molts, però el que és molt màgic és que les persones que venen es converteixen en amics i amigues meves i els seus fills me’ls sento meus també. A Mamacrea es crea una família!

També podria parlar de la màgia que es crea a les sessions a les escoles bressols, per això Mamacrea vol créixer en aquest sentit, implicar-se més a les aules a través dels seus tallers.

Tens algún projecte nou?

Si, ara comencem un projecte amb l’Eloi Roca, Dàdà(pots fer un tastet aquí). És un projecte musical per famílies amb nadons i embarassades.És música en directe amb l ‘Eloi a la guitarra i veus i jo a la veu principal. Cantem cançons de Coldplay, Manel, Gossos o Michael Jackson entre d’altres. L’objectiu és que els pares puguin sentir música que els connecti amb la música que ells escoltaven i puguin anar a un concert alhora que comparteixen aquest moment amb els més petits.

Podeu visitar el blog de Mamacrea i també seguir tot el que es fa a la seva pàgina de facebook!